Jochem Myjer ontdekt de herkomst van zijn achternaam (Foto: PR).

Jochem Myjer duikt in het verleden

De Leidse cabaretier Jochem Myjer is zaterdag 13 februari om 20.30 te zien in de NTR-serie Verborgen Verleden. In de nieuwe aflevering is te zien hoe Myjer aan zijn achternaam komt en ontdekt hij zijn herkomst.

De achternaam van Jochem Myjer is een van de meest verkeerd gespelde achternamen van Nederland. Volgens de Burgerlijke Stand is de achternaam ‘Mijjer’, maar zelf schrijft de familie ‘Myjer’. Jochem gaat op zoek naar wat de geschiedenis is van zijn achternaam en gaat daarvoor te rade bij Harmen Snel, archivaris bij het Amsterdams stadsarchief.

Ook gaat Jochem Myjer op zoek naar zijn voorouders. Een paar jaar geleden twitterde Jochem Myjer dat hij van de Oranjes afstamt. Als hij op zoek gaat naar het antwoord op die vraag staat er hem een verrassing te wachten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×