Nu nog een slootje, straks een fiets- en voetpad. De doorgang van de Rijn en Schiekade richting de achterliggende nieuwbouwwijk.

Fietspad naar Rijn en Schiekade ontsluit Tevreewijk

Het nieuwe wijkje langs het spoor achter het parkeerterrein aan de Haagweg krijgt een extra ontsluiting voor langzaam verkeer. Van Tevreewijk, zoals het gebied is genoemd, wordt een fiets- en voetgangerspad aangelegd naar de Rijn en Schiekade. Het verbindingspad komt tussen de bestaande woningen aan de Rijn en Schiekade 65 en 66. Hiervoor wordt een slootje deels gedempt.

Burgemeester Lenferink over de nieuwe voetgangersroute bij Tevreewijk.

Auto’s rijden de wijk in via de Haagweg. Daar is langs het spoor een weg aangelegd. Voor fietsers en voetgangers zou het een flinke omweg betekenen als ze diezelfde route zouden moeten nemen. Vandaar dat nu is gekozen voor de aanleg van de extra ontsluiting voor langzaam verkeer.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×