(Foto: Rolf Eijgenraam).

Nieuw trainingscentrum voor waterpolotalenten

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst, werd gisteren in het Leonardo College het officiële startsein gegeven aan het nieuwe RTC Waterpolo (regionaal trainingscentrum). Het Leonardo College, de Koninklijke Nederlandse Zwembond, stichting Topsport Leiden en Stichting Regionale Waterpoloschool gaan er samen voor zorgen dat talenten uit Leiden en de regio zich door kunnen ontwikkelen om topsporter te worden. De belangrijkste verandering is dat de jonge talenten nu vaker kunnen trainen.


Koen Plasmeijer over het nieuwe RTC Waterpolo in Leiden.

Hoewel de samenwerking gisteren officieel werd, is Koen Plasmeijer al een paar maanden bezig met het coachen van de talenten uit de Leidse regio. “Er zitten veel talentvolle spelers bij ons. Veel van hen gaan al naar het Europees Jeugd Kampioenschap”, aldus Plasmeijer. “De faciliteiten worden veel beter voor deze kinderen, ze kunnen nu twee keer zo veel trainen. Dat is ook echt nodig om mee te kunnen komen met de wereldtop.” Plasmeijer was voorheen coach van waterpolovereniging ZVL Leiden.

Passie
Technisch directeur van de KNZB Kees van Hardeveld had lovende woorden over Koen Plasmeijer. “Hij leeft met passie voor deze sport. Zijn inzet is essentieel geweest voor dit nieuwe RTC.” Volgens Van Hardeveld draagt het nieuwe centrum eraan bij dat Oranje op topniveau kan blijven presteren en net als in Beijing wellicht weer een gouden medaille kan halen.


Technisch directeur van de KNZB Kees van Hardeveld over het nieuwe RTC Leiden.

20160209_151420

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×