Aan de Du Rieustraat verrijst dit rijtje woningen op de plek waar tot vandaag een tiental bomen stond. Ook het achtergelegen gebouwtje gaat binnenkort tegen de vlakte.

Bomen Du Rieustraat alsnog gekapt

Een tiental bomen aan de Du Rieustraat in de Burgemeesters- en Professorenwijk is vandaag omgezaagd. Ze moeten samen met een oude gymzaal plek maken voor vijf royale herenhuizen die inmiddels allemaal al zijn verkocht. Omwonenden stapten onlangs nog vergeefs naar de rechter om de kap te voorkomen. Ze werden afgelopen vrijdag in het ongelijk gesteld.

Chris de Waard in gesprek met PvdD-fractievoorzitter Dick de Vos over de gekapte bomen in de Du Rieustraat.

De Partij voor de Dieren stelt de kwestie vanavond aan de orde in de gemeenteraadsvergadering. Daar wordt onder andere de nieuwe bomenverordening vastgesteld. De Vos noemt de kap waarvoor geen vergunning nodig bleek te zijn een trucje van de gemeente: “Als je een boom op openbaar terrein wilt kappen, heb je een vergunning nodig. Nu is de grond verkocht aan een ontwikkelaar en toen was het ineens een particulier terrein. Daar werd een hek omheen gezet en dan gelden er blijkbaar ineens andere regels. Daar moeten we paal en perk aan stellen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×