Verkoop appartementen voormalige huishoudschool van start

De verkoop van de 16 appartementen die in de voormalige Huishoudschool op de hoek van het Rapenburg en de Groenhazengracht worden gerealiseerd, is van start gegaan. Het monumentale schoolgebouw is nog tot de zomervakantie in gebruik bij het ROC ID College. Dat verhuist in de vakantie naar de nieuwbouw tussen de Breestraat en de Boommarkt waar één centraal gebouw komt voor de circa 2.000 leerlingen die nu nog verspreid over drie locaties les krijgen. De oude panden worden daarom afgestoten.

Ontwikkelaar Keystone Vastgoed uit Zeist heeft het monumentale schoolgebouw twee jaar geleden gekocht van de Stichting Regionaal Opleidingencentrum ID College. Het schoolgebouw telt 3.650 vierkante meter en bestaat uit twee gebouwen. Rapenburg 23, een Rijksmonument en het gebouw aan de Groenhazengracht, een Gemeentelijk Monument.

Huishoudschool 04_AI binnentuin

Aan het Rapenburg komen twee appartementen. Een 7 kamerappartement van 317 m2 en een 6 kamer appartement van 194 m2 met lift, dakterras en trappenhuis. Aan de Groenhazengracht worden 14 appartementen gemaakt variërend in oppervlakte van 77 m2 tot 152 m2. Ook de binnentuin wordt in oude glorie hersteld.

fotografie Eelkje Colmjon

Foto: Eelkje Colmjon

 

 

De bouw van de appartementen start naar verwachting in oktober. In de loop van volgend jaar worden de werkzaamheden afgerond en worden de appartementen opgeleverd. Het ontwerp voor de herontwikkeling van de monumentale panden is gemaakt door Locus architecten en Flinterdiep architectuur. Allebei uit Leiden. De woningprijzen variëren van € 255.000,– tot € 1.550.000,– vrij op naam. De verkoop loopt via Fick Makelaardij.

Zie voor meer informatie www.huishoudschoolleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×