LBC organiseert dansfeesten (drum and bass en dubstep) in poppodium de Gebr. De Nobel. (Archieffoto: LBC).

Mogelijk meer dansgelegenheden in Leiden

De gemeenteraad heeft een motie aangenomen voor meer dansgelegenheden in de Leidse horeca. De motie werd ingediend door GroenLinks-raadslid Ashley North, die deze opstelde met GroenLinks-duoraadslid Alex Friso. Zij vinden dat er een gebrek is aan zalen waar tot ’s morgens vroeg gedanst kan worden.


GroenLinks-duoraadslid Alex Friso was te gast in Nieuws071 op Sleutelstad FM en sprak met Melle Tuik over het gebrek aan dansgelegenheden dat hij ziet in Leiden.

In de horecavisie (een beleidsstuk waarin onder andere besloten staat welke horeca zich waar mag vestigen) zoals deze er nu ligt, staat dat nieuwe dansgelegenheden zich alléén in het stationsgebied mogen vestigen. North en Friso willen dat er per aanvraag gekeken gaat worden of een locatie geschikt is, in plaats van op voorhand te bepalen waar dansgelegenheden zich mogen vestigen.

“Toen we hoorden dat we de horecavisie in de raad gingen bespreken, zijn Ashley North (GroenLinks-raadslid) en ik op onderzoek uitgegaan, op kroegentocht”, aldus Alex Friso. “We praatten daar met bezoekers en ons vermoeden werd bevestigd; We hoorden vaak dat er wel leuke kroegen in de stad zijn, maar dat het schort aan échte dansgelegenheden. Daarvoor moet je al gauw uitwijken naar Rotterdam of Amsterdam.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×