Leiden zevende van de wereld in ranglijst historische universiteiten

De Universiteit Leiden heeft de zevende plaats gehaald in de wereldtop 25 van universiteiten ouder dan 400 jaar van Times Higher Education. Het Leidse instituut is daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in de lijst, net één plaats boven Groningen. De University of Oxford bekleed de nummer-één-positie.

Times Higher Education publiceert ieder jaar een lijst met de beste universiteiten ter wereld. In die algemene lijst, waarin dus ook jongere universiteiten staan, haalt Leiden de 67e plaats. De lijsten worden grotendeels gebaseerd op de kwaliteit van de colleges, onderzoek en het aantal keren dat onderzoeken van de betreffende universiteiten worden geciteerd door andere wetenschappers.

Leiden Onderwijs Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×