Een impressie van het nieuwe Huis op de Waard. (Foto: StudioWA).

Fusie Marente en Huis op de Waard waarschijnlijk

Verzorgingstehuis Huis op de Waard gaat waarschijnlijk fuseren met Marente, een zorggroep met verschillende vestigingen in Leiden en de regiogemeenten. Het pand wordt momenteel gerenoveerd, de bewoners zitten daarom tijdelijk in Warmond. Door een wijziging in de financiering van het zorgkantoor, kwam Huis op de Waard er financieel niet meer zelfstandig uit.


Wethouder Roos van Gelderen over de mogelijke fusie.

Het is nog niet zeker wanneer de bewoners van Huis op de Waard weer terug kunnen naar hun vertrouwde woning aan de Kaarsenmakersstraat. “We hopen dat deze fusie gaat lukken, laten we dat eerst afwachten”, aldus wethouder Roos van Gelderen, “anders wordt de toekomst van de bewoners erg onzeker.” De gemeente Leiden staat ook garant voor een deel van de kosten van de renovatie.

Renovatie
De renovatie van Huis op de Waard was volgens wethouder Van Gelderen nodig om voorbereid te zijn op de toekomst. De groep mensen die er wordt wonen, verandert namelijk. Er zullen steeds vaker (zwaar) gedementeerde ouderen het verzorgingstehuis bewonen, daarop moest het pand aangepast worden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×