(Foto's: Chris de Waard).

Eerste editie Leiden2030 druk bezocht

Maandagavond werd de eerste meet-up van Leiden2030, een project waarbij Leiden naar een duurzame stad in 2030 toeleeft, gehouden in Scheltema. Er waren diverse sprekers en experts van de gemeente aanwezig die een gesprek aangingen met organisaties uit de stad. De meet-up werd georganiseerd om kennis met te delen en ideeën tot uitvoering te brengen.

Chris de Waard was aanwezig bij de eerste meet-up van Leiden2030. Hij sprak daar met gespreksleider Peter van den Akker, Koos Biesmeijer van Naturalis en hoogleraar Eric Frijters.

De avond startte met wat livemuziek van de Leidse band The Cannonball Johnsons en werd rond 20.00 geopend. Onder Leiding van gespreksleider Peter van den Akker kwam Koos Biesmeijer van Naturalis, spreken over hoe Leiden bij-vriendelijk kan worden met de hulp van Leidenaren zelf. Daarnaast sprak hoogleraar Eric Frijters over wat energietransitie voor Leiden kan betekenen.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Cannonball Johnsons.

Leiden 2030
Eind 2015 zijn de Ambities Leiden Duurzaam 2030 en de Duurzaamheidsagenda 2016-2020 door de gemeenteraad vastgesteld. Door de participatie van bewoners en partners in de stad zijn er al 16 concrete doelstellingen geformuleerd voor een kansrijke en duurzame stad. Mede door de verschillende doelstellingen moet Leiden over 14 jaar echt een duurzame stad zijn.

‘Duurzame’ kansen Leiden
Wethouder Frank de Wit (Duurzaamheid) ziet veel kansen voor een duurzaam Leiden: ”Met de kennisinstituten in de stad en met alle ontwikkelingen en ideeën die betrokken inwoners en partners nu al hebben, heeft Leiden enorm veel potentie. Dat bleek ook tijdens de meet-up weer: Leiden staat bol van de duurzame initiatieven. Door ook samen te werken met de regio kunnen we meer bereiken. Samen pakken we door”, aldus De Wit.

De eerstvolgende meet-up staat gepland op 25 april.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×