In de vitrine van het stadhuis is een expositie te zien over de Leiden Boonekamp Jazz Award. Ook zijn er jazz gerelateerde kunstwerken te bekijken (Foto's: Chris de Waard).

Strijd om Leiden Jazz Boonekamp Award 2016 barst los

Stichting Leidse Jazz Geschiedenis organiseert voor de 8e keer de Leiden Boonekamp Jazz Awards. Vanavond vindt de eerste voorronde vanaf 20.30 uur plaats in de foyer van de Stadsgehoorzaal.

23 studenten van Nederlandse Conservatoria gaven zich op voor de Leiden Boonekamp Jazz Awards. Vervolgens werden 10 studenten gekozen door de vakjury. Tijdens de voorrondes op donderdag 18 en 25 februari laten de studenten zien wat ze in hun mars hebben en maken ze kans op juryprijzen of op de publieksprijs. De publieksjury bestaat uit deputatie van studenten die lid zijn van de studentenverenigingen Minerva, Augustinus, Quintus, SSR en Catena.

Prijzenregen
De jonge musici die na de voorrondes doorstromen naar de finale treden op 13 maart op in de Benedenzaal van de Stadsgehoorzaal. Hier worden ze beoordeel door een vakjury. Ook maken ze kans op de publieksprijs. Bij aanmelding leverde de deelnemers twee muziekstukken aan, deze zijn te beluisteren via de website van de Leiden Boonekamp Award. Na het beluisteren van de composities kan er gestemd worden op de favoriet. De muzikant met de meeste stemmen zal bij de prijsuitreiking van de finale de Leidsch Dagblad Publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Onder de stemmers wordt een unieke pentekening van de historische binnenstad van Leiden verloot.

Expositie
Van maandag 15 februari tot 11 maart is er een expositie over Jazz en de Leiden Boonekamp Award te zien in de vitrine van het Leidse stadhuis. In de vitrine is ingericht met jazz gerelateerde kunst en oude muziekinstrumenten. De expositie is een samenwerking tussen Stichting Leidse Jazz Geschiedenis, vormgever Jos Versteegen, Anton van Velthoven, verzamelaar van muziekinstrumenten en Kwant&Maras en Wik de Jong, beeldend kunstenaars

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×