(Foto: PR).

Universiteit Leiden gaat gevluchte Syrische docenten onderwijzen

ICLON Universiteit Leiden gaat door middel van een crowdfundingactie gevluchte Syrische docenten in Nederland bijscholen. Particulieren kunnen een bijdrage leveren aan het project ‘The Mobile Educator’. Op dinsdag 1 maart starten de trainingen van het project.

De trainingen richten zich op Syrische vluchtelingen met een achtergrond in het onderwijs, maar met weinig kennis van verschillende moderne ICT applicaties. Die kennis wil The Mobile Educator hen gaan bieden, zodat deze Syrische docenten hun lesmateriaal overal en gemakkelijk kunnen verspreiden.

Doelbedrag
Inmiddels hebben ruim 60 belangstellenden zich aangemeld. Het streven is om 20 cursisten op te leiden. De gemiddelde kosten om één Syrische docent een complete training te geven, zijn 600 euro. De universiteit draagt zelf ook bij aan het project. Om alle 20 docenten te kunnen trainen zoekt de universiteit nog 7.500 euro.

Steunen
Je kan zelf bepalen welk bedrag je bijdraagt aan het project, vanaf 15 euro. Dat kan via SteunLeiden, een site voor crowdfundingacties van de Universiteit Leiden. Volgens de universiteit steun je door aan dit project bij te dragen de toekomst van Syrische vluchtelingen in Nederland en Syrië. Het project zal te volgen zijn via een facebookpagina, zodat donateurs kunnen zien wat er met hun geld gebeurt.

Leiden Onderwijs Vluchtelingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×