(Foto's: J.P. Kranenburg).

Spinvis speelt voor uitverkocht Scheltema tijdens QuiteQuiet-avond

Erik de Jong, beter bekend als Spinvis, stond woensdagavond in het Scheltema Complex tijdens een avond georganiseerd door QuiteQuiet Leiden. “Het geluid is adembenemend mooi en Spinvis geniet”, laat QuiteQuiet weten op hun blog. “Het publiek trouwens ook. Met volle teugen.”

De singer-songwriter speelde woensdagavond in een intieme setting voor een publiek van bijna 220 bezoekers. “Hij is vriendelijk, open en zijn zinnen raken kant en wal”, laat QuiteQuiet weten. “Spinvis bedient het publiek met hart en ziel.”

Solo
Normaal speelt Erik de Jong met een band. Voor deze avond zette hij de nummers solo neer en af en toe met de begeleiding van een toetsenist. Met liedjes als ‘Kom terug’, ‘Ik wil alleen maar zwemmen’, ‘Wespen op de appeltaart’, ‘Bagagedrager’ en ‘De grote zon’ kreeg de zanger het publiek muisstil.

Iris Penning
Voorafgaand aan het concert van Spinvis speelde singer-songwriter Iris Penning haar liedjes. Haar geluid valt te vergelijken met dat van Eefje de Visser. De 22-jarige Penninge liet zien niet alleen muzikaal talent te hebben, ze durfde het zelfs aan een gedicht voor te dragen. Aan het einde van de avond doen Spinvis en Iris spontaan samen het nummer ‘Kus me dan en bijt mijn tong af’.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×