Ruim 30 studenten verzorgen de onderwerpen voor de vrijdag-editie van Nieuws071 op Radio Sleutelstad. Daarna was het tijd voor ontspanning tijdens een gezellige vrijdagmiddagborrel in de redactieruimte van Sleutelstad. (Foto's: Chris de Waard en J.P. Kranenburg).

Masterstudenten opleiding Journalistiek en Nieuwe Media in de weer voor Sleutelstad

Afgelopen week was een groep van ruim 30 studenten van de masteropleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden in de weer voor Sleutelstad. Het resultaat? Een goedgevulde uitzending van Nieuws071 op vrijdagmiddag met als centraal thema ‘Zorg’.

Onder (bege)leiding van docent internetjournalistiek Sebastiaan van der Lubben maakten de studenten in een aantal groepjes verschillende bijdragen. een gesprek met Ray Biemans bijvoorbeeld, die als ‘contactclown’ dementerende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking vermaakt en activeert. Maar ook een gesprek met Tariq, een 26-jarige vluchteling uit Syrië die zijn dagen in de noodopvang aan de Wassenaarseweg slijt met schaken en koffie drinken.

Ook in de uitzending Franny Slingerland. Ze werkt bij het Willem Alexander Kinderziekenhuis. Het WAKZ is de kinderafdeling van het LUMC. Sommige kinderen moeten daar door hun ziekte veel te veel tijd doorbrengen. Om dat wat te verlichten, krijgen ze bij elke opname Franniez. Een verzamelsysteem voor chronisch zieke kinderen dat is bedoeld om moet, troost en houvast te geven.

Ook gingen de studenten langs bij Jongeren in Nood (JIN). Deze organisatie helpt zwerfjongeren in Leiden. Sinds enkele maanden heeft JIN een eigen uitvalsbasis aan de Ing. Driessenstraat, naast het Muziekhuis. Van daaruit worden de paar honderd(!) dak- en/of thuisloze jongeren in Leiden geholpen aan structuur in het leven, werk en woonruimte.

Aan het eind van de week waren de interviews opgenomen en gemonteerd en konden bijna alle studenten relaxen in de redactieruimte van Sleutelstad. Behalve Rick. die moest nog een live interview afnemen, Hieronder een impressie van een bijzondere vrijmibo.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×