(Foto: PR).

Forellenbuurt ontvangt 1000 euro van Oranjefonds

Het Oranje Fonds heeft 1000 euro toegekend aan de Forellenbuurt in de Merenwijk. De buurt ontving geld voor een aantal groenprojecten zoals onder andere een snoeicursus. Ook worden fruitbomen die de afgelopen tijd gesneuveld zijn, vervangen.

Van het bedrag kunnen veel kleine groenprojecten worden uitgevoerd in de buurt. Bewoners gaan de Forellen groener maken met bloembollen, bessenstruiken en bloemen in boomcirkels. “In de zomer gaan we een bijenhotel plaatsen, kinderen kunnen dan hun mini-bijenhotel erbij maken. En tot slot gaan we een kruidentuin aanleggen voor de buurt,” vertelt bewoonster Fanny.

De fondsaanvraag is mede mogelijk gemaakt door de nieuwe Wijkvereniging Merenwijk. “De aanvraag verliep via de Wijkvereniging, omdat alleen verenigingen en stichtingen een beroep kunnen doen op het Oranje Fonds. We zijn dus heel blij met de oprichting van de Wijkvereniging Merenwijk.” legt Forellenbewoonster Marieke Holzapfel uit.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×