De basisschoolleerlingen strijden om de felbegeerde titel van damkampioen (Foto: Maurits Meijer).

Teldersschool wint titel damkampioen Leiden

Het Leids Damgenootschap organiseerde afgelopen woensdag in samenwerking met de Leidse Schoolsportcomissie het Leidse damkampioenschap. Het eerste team van de Teldersschool nam de eerste prijs in handen.

Het damtoernooi werd gehouden in ‘Het Gebouw’ aan het Arubapad in Leiden, waarin onder andere de basisscholen ‘De Singel’, ‘De springplank’ en ‘De Viersprong’ zijn gevestigd. Aan het toernooi namen in totaal elf teams deel, wat neerkomt op ongeveer vijftig enthousiaste kinderen die zich met volle overgave op hun damwedstrijden wierpen.

Eerste ronde
Eerst werden in twee groepen voorrondes gespeeld, gevolgd door drie finalerondes, waarin de definitieve volgorde van de teams werd vastgesteld. In groep A werden respectievelijk het eerste team van de Stevenshofschool en het tweede team van de Teldersschool eerste en tweede.

Tweede ronde
In de tweede groep werden het eerste team van de Teldersschool en het eerste team van de Springplank respectievelijk eerste en tweede. Deze vier teams mochten in de finalerondes uitmaken welk schoolteam kampioen van Leiden zou worden.

Finale
De finalerondes verliepen verrassend. Waar in de voorrondes het eerste team van de Stevenshof nog oppermachtig was, speelde het in de finale minder sterk, waar met name het eerste team van de Teldersschool gretig gebruik van maakte.

Bij het ingaan van de laatste ronde had dit team drie punten voorsprong op de Stevenshof, maar moesten beide ploegen tegen elkaar spelen. Alles leek nog mogelijk, maar de Teldersschool hield in dit onderlinge treffen de Stevenshof keurig op 4-4, waarmee zij de eerste prijs in de wacht sleepte. Deze twee ploegen mogen Leiden nu vertegenwoordigen bij de provinciale kampioenschappen voor basisscholen.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×