Internationaal studentencongres in Leiden

Leiden gaat van 26 tot en met 29 februari plaats bieden aan het internationale congres European Planning Meeting, een jaarlijks congres speciaal voor studenten. Het congres wordt georganiseerd door Association des États Généraux des Étudiants l’Europ (AEGEE), de grootste studentenorganisatie van Europa. Het congres wordt gehouden voor zo’n 350 studenten vanuit heel Europa.

European Planning Meeting
Het congres wordt elk jaar gehouden in een andere stad en georganiseerd door de afdeling van de AEGEE in die stad. Dit jaar wordt het georganiseerd door studentenreisvereniging AEGEE-Leiden. Het congres is voor elke student die lid is van AEGEE toegankelijk en biedt vooral de mogelijkheid om te netwerken, zodat er samenwerkingen gerealiseerd kunnen worden in de toekomst tussen studenten.

Tijdens het congres discussiëren de studenten over de toekomst van AEGEE en worden alle activiteiten van de afdelingen op elkaar afgestemd. Daarnaast wordt er een Action Agenda voor het komende jaar opgesteld. Dat gebeurt aan de hand van vier pijlers: Youth Mobility, Civic Education, Youth employment en Europtimism. Het thema van het congres is dit jaar de vluchtelingencrisis.

AEGEE
Sinds de oprichting in 1985 in Parijs, is AEGEE uitgegroeid tot een netwerk van 13.000 mensen uit 200 steden en 40 landen over de hele wereld. De studentenorganisatie biedt studenten de kans om verschillende landen en steden te ontdekken en te leren kennen.

Locatie
Op vrijdag 26 februari vindt het congres plaats in de Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden. In het weekend is de congreslocatie het Gorlaeus Laboratorium. Informatie over het congres is te vinden op de website over het congres in Leiden.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×