Sinds elke weken worden de eerste Voor Elkaar Passen in gebruik genomen. Directeur commercie van Arriva Nederland, Johan Westerbeek reikte 10 februari de eerste pas uit op de Prof. Dr. Leo Kannerschool in Oegstgeest. (Foto PR).

Arriva ontwikkelt de 'Voor Elkaar Pas'

Arriva heeft de Voor Elkaar Pas ontwikkelt, een pas waarmee het openbaar vervoer toegankelijker wordt gemaakt voor iedereen. De pas is voornamelijk gerealiseerd voor mensen met autisme en andere beperkingen zodat zij makkelijker zelfstandig kunnen reizen.

De Voor Elkaar Pas heeft dezelfde eigenschappen als een normale OV-chipkaart maar kent iets meer opties die het reizen voor mensen met een beperking makkelijker maakt. Zo maakt de pas het mogelijk om met elk saldo op de kaart te kunnen reizen, ook als er dus ‘niet genoeg’ geld op staat. Daarnaast is er rekening gehouden met het in- en uitchecken. De gebruiker van de pas heeft geen financieel risico wanneer hij of zij dat vergeet.

Bij de pas horen ook ondersteunende diensten zoals persoonlijke begeleiding of een speciale app zoals goOV en BusBuddy. Begeleiders kunnen verder een gratis begeleiderskaart ontvangen. Uiteindelijk is het doel van de kaart dat gebruikers volledig zelfstandig kunnen reizen. De pas kan niet door particulieren worden opgevraagd. Mensen die in aanmerking komen voor een pas kunnen een aanvraag bij de gemeente doen.

Eerste pas uitgereikt
Tien februari werd de eerste Voor Elkaar Pas uitgereikt op de Prof. Dr. Leo Kannerschool in Oegstgeest. Directeur commercie van Arriva Nederland, Johan Westerbeek, overhandigde de eerste pas aan de directeur van de school, Douwe Splinter. ”Het is voor elkaar. Met deze pas kunnen we elkaar ontzorgen als het gaat om de OV-deelname van leerlingen met autisme”, aldus Douwe Splinter.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×