(Foto: PR).

Project Ontsluiting Bio Science Park gekleurd door enorm bouwdoek

Een bouwdoek van maar liefst 465 meter lang kleurt het projectgebied langs de Plesmanlaan en Haagse Schouwweg. Het doek, ontworpen door Ankie Stoutjesdijk, schermt een groot deel van het project Ontsluiting Bio Science Park af en vraagt op een speciale manier aandacht voor het project.


Een Timelaps van het project Ontsluiting Bio Science Park.

In het doek zijn veel elementen verwerkt. Er wordt vaak met vormen en voorwerpen verwezen naar de stad, de natuur, Leiden Bio Science Park en de passanten en bewoners in het projectgebied. Zo heeft de ontwerpster microscopen, pillen, fietsen en bussen verwerkt met daaromheen veel natuurlijke tinten. Daarnaast staan er ook verschillende dieren op wat een uiteindelijk een combinatie van verkeer, wetenschap, flora en fauna heeft opgeleverd.

Het ontwerp
Achter het ontwerp van het bouwdoek zit een hele gedachte volgens de ontwerpster. ”Het bouwdoek vertelt op eigen wijze over vervoer, bereikbaarheid, de gebruikers en de omgeving. Plesman is een Nederlandse luchtvaartpionier en de eerste president-directeur van de KLM. Dat bracht me op de kleuren van de nacht en de zonsopgang die de achtergrond vormen op het doek. Elementen van vervoer, biowetenschappen en gebruikers -mens en dier- vormen samen nieuwe diersoorten of objecten. Een vrolijk straatbehang om het wachten te verzachten en te vertellen dat het er hier straks ook echt mooi uit gaat zien”, aldus Stoutjesdijk.

Ontsluiting Bio Science Park
Het project is onderdeel van het plan om de bereikbaarheid van Leiden te verbeteren en is onderdeel van de Leidse Ring. Door het project moet er een betere doorstroom komen van het verkeer en komt er een veiligere route voor fietsers en voetgangers. In opdracht van de gemeente wordt er een ontsluitingsweg richting het Bio Science Park gebouwd, een ongelijkvloerse kruising op de Plesmanlaan en een fietstunnel onder de Dr. Lelylaan. De verwachting is dat eind 2016 alles af is. Het project is via twee webcams live te volgen.

 

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×