Gemeenten in Leidse regio gaan cliënten failliet TSN bij andere aanbieders onderbrengen

TSN2014_RGB

Naar aanleiding van het naderende faillissement van TSN, ontbinden de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude per 25 april het contract met deze aanbieder van huishoudelijke ondersteuning. In de komende periode worden de huidige cliënten bij andere aanbieders ondergebracht.

Cliënten en medewerkers van TSN worden op dit moment op de hoogte gebracht van het besluit en de werkwijze tot en met 24 april.

Contact tussen hulp en cliënt
TSN blijft tot en met 24 april de Huishoudelijke hulp bij de huidige 64 cliënten in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp verrichten. De 15 medewerkers van TSN hebben op die manier de tijd om te solliciteren bij één van de andere aanbieders van huishoudelijke hulp in de Leidse regio. Het is belangrijk dat zij uiterlijk 25 maart weten of en bij welke aanbieder zij gaan werken. In de week na Pasen (van 29 maart tot en met 1 april) gaan de gemeenten de cliënten die ondersteuning krijgen vanuit TSN, vragen een keuze te maken voor een nieuwe aanbieder met ingang van 25 april. Op deze manier kunnen cliënten eventueel voor de aanbieder kiezen waar hun huidige hulp naartoe is gegaan en wordt het contact tussen de hulp en de cliënt zoveel mogelijk in stand gehouden.

Geen overname door Buurtzorg Nederland
De vier regiogemeenten hebben de bewindvoerders van TSN laten weten dat zij niet akkoord gaan met het voorstel van Buurtzorg Nederland om de huishoudelijke hulp activiteiten van TSN over te nemen. De gemeenten hebben geen bezwaar tegen de overname op zich, maar wel tegen de voorwaarden die Buurtzorg daarbij stelt. De extra toelage die Buurtzorg wil ontvangen past namelijk niet binnen de afspraken die de gemeenten met alle aanbieders in de regio zijn aangegaan.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×