Gemeenten in Leidse regio gaan cliënten failliet TSN bij andere aanbieders onderbrengen

4

TSN2014_RGB

Naar aanleiding van het naderende faillissement van TSN, ontbinden de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude per 25 april het contract met deze aanbieder van huishoudelijke ondersteuning. In de komende periode worden de huidige cliënten bij andere aanbieders ondergebracht.

Cliënten en medewerkers van TSN worden op dit moment op de hoogte gebracht van het besluit en de werkwijze tot en met 24 april.

Contact tussen hulp en cliënt
TSN blijft tot en met 24 april de Huishoudelijke hulp bij de huidige 64 cliënten in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp verrichten. De 15 medewerkers van TSN hebben op die manier de tijd om te solliciteren bij één van de andere aanbieders van huishoudelijke hulp in de Leidse regio. Het is belangrijk dat zij uiterlijk 25 maart weten of en bij welke aanbieder zij gaan werken. In de week na Pasen (van 29 maart tot en met 1 april) gaan de gemeenten de cliënten die ondersteuning krijgen vanuit TSN, vragen een keuze te maken voor een nieuwe aanbieder met ingang van 25 april. Op deze manier kunnen cliënten eventueel voor de aanbieder kiezen waar hun huidige hulp naartoe is gegaan en wordt het contact tussen de hulp en de cliënt zoveel mogelijk in stand gehouden.

Geen overname door Buurtzorg Nederland
De vier regiogemeenten hebben de bewindvoerders van TSN laten weten dat zij niet akkoord gaan met het voorstel van Buurtzorg Nederland om de huishoudelijke hulp activiteiten van TSN over te nemen. De gemeenten hebben geen bezwaar tegen de overname op zich, maar wel tegen de voorwaarden die Buurtzorg daarbij stelt. De extra toelage die Buurtzorg wil ontvangen past namelijk niet binnen de afspraken die de gemeenten met alle aanbieders in de regio zijn aangegaan.

Delen

4 reacties

  1. Willem schuyt op

    Lees: de colleges van B en W in de Leidse regio, onder aanvoering van nota bene SP-voorvrouwe Van Gelderen, willen geen fatsoenlijk uurtarief voor thuiszorg betalen en zijn tegen de manier van werken van Buurtzorg, die neerkomt op geen overbodige managers, betere zorg en meer respect voor de cliënten. In Leiden en buurgemeenten geven bestuurders en gemeenteraden het geld liever uit aan wegen, parkeergarages en andere geldverslindende projecten ten bate van de bevriende bouwsector, dat ga je tenminste zo langzamerhand wel denken.

  2. En hier is dan het punt voor Leiden. Een paar geleden merkten we al dat die SP kliek reeds door die corrupte liberale VVD66 onderkruipers binnenboord gehaald was. Zowel in provincie als deze gemeente mochten ze meedoen. Maar wel tekenen bij het kruisje: asfalt, beton en bezuinigingen op economisch niet interresante groeperingen. Zelfs de statuten van SP zijn inmiddels grof geschonden. Maar het rode pluche zit zo lekker. Volksverlakkers! Jeugdzorg is een ramp, ouderen, zieken, cultuur, gemeenschaps-voorzieningen zijn het slachtoffer van de uitbuiting door de gemeenten en liberale subsidiehaters. Werklozen die echt hun best doen om nieuw werk te vinden worden door het liberale tuig voor labbekakken uitgemaakt. Maar als je dat op een nieuwsjaar borrel of in de raadszaal tegen zo’n salonsocialist uitspreekt staan ze met een mond vol tomaten je aan te staren. Of ze negeren je gewoon. Te verachten volksverlakkers dat zijn het!

  3. Jamer, dit besluit om niet met Buurtzorg in zee te gaan. Er zal ook wel wat op BZ zijn aan te merken, maar hun werkwijze stelt de cliënten centraal. Goede thuiszorg mag best wat meer kosten, maar Leiden en buurgemeenten hebben blijkbaar andere prioriteiten. Van de SP hoeven we zeker in Leiden niets te verwachten. Die is immers een heel trouwe bondgenoot van de VVD66.

Je bent nu offline