Wouter Ydema blikte tijdens zijn mini-college terug op zijn eerste jaar als stadsdichter (Foto's: J.P. Kranenburg).

Stadsdichter Wouter Ydema blikt terug

Wouter Ydema is al een jaar langs stadsdichter van Leiden. Dit vierde hij in de vorm van een mini-college. Gisteravond blikte Ydema bij BplusC terug op zijn eerste jaar als stadsdichter. Hij vertelde bij enkele gedichten hoe deze tot stand zijn gekomen en hij liet filmpjes zien van zijn optredens.

Wethouder Frank de Wit sprak tijdens zijn introductie van de stadsdichter vol lof over hem. Het gedicht “Zo heeft hij Leiden lief” bracht de stadsdichter samen met Rian Evers van PS|theater ten gehore met een combinatie van zang, gitaarmuziek en voordracht. Bij deze avond was ook dichter Jaap Montagne, voormalig stadsdichter van Leiden, aanwezig. Wethouder Frank de Wit sprak tijdens zijn introductie van de stadsdichter vol lof over hem.

Enkele gedichten van stadsdichter Wouter Ydema zijn tentoongesteld bij BplusC locatie Nieuwstraat. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 29 februari.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×