Leiden is vandaag OPEN voor Jazz

De OPEN-zondagen hebben de afgelopen periode nogal eens te kampen gehad met tegenvallend weer, maar daarvan is vandaag geen sprake. Laat de dikke trui en paraplu maar thuis, want het belooft een prachtige droge zonnige dag te worden met talloze optredens in de binnenstad.

OPEN voor Jazz en staat vanmiddag in het teken van jazz. en daarom staat de Leidse binnenstad te swingen op de ritmische melodieën van deze muziekstijl. OPEN voor Jazz is de opwarmer naar de tweede editie van het Rhythm Groove & Bass Festival dat wordt gehouden van donderdag 10 tot en met zondag 13 maart.

Catchy soul, jazz in een fris jasje en soulvolle liedjes van singer-songwriters passeren de revue. De optredens zijn op verschillende locaties in de Leidse binnenstad. Met optredens van onder andere Brassta la Vista en Koert Witteman. Ook komen de twee grootheden uit de Nederlandse jazzscene, Benjamine Herman en Anton Goudsmit. Al decennia lang treden zij samen op en deze editie van OPEN staan ze te trappelen om met elkaar het podium onveilig te maken.

Shirma Rouse & Band
Als hoogtepunt van Leiden OPEN voor Jazz treedt Shirma Rouse & Band op in de Stadsgehoorzaal. Zij vormen de ‘grande finale’ van OPEN voor Jazz. Tijdens het optreden zal zij haar eigen werk zingen, maar ook een kleine tribute brengen aan soulsister Aretha Franklin. Shirma Rouse heeft het graag over passie voor muziek en laat dit ook horen in haar performance.

Tijdens de jazzy zondagmiddag zijn er vanaf 13.00 uur in totaal zo’n 25 optredens op 10 locaties bij 300 winkels. Een overzicht van alle locaties en optredens voor deze koopzondagmiddag is te vinden via www.leidenisopen.nl.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×