Een uitzinnige D66-fractie met Aad van der Luit voorop tijdens de uitslagenavond van de verkiezingen in 2010. De partij groeide toen van twee naar tien zetels. In 2014 werden het er zelfs 12.

Van der Luit stapt er uit: over twee jaar

D66-stemmentrekker Aad van der Luit is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer verkiesbaar. Dat meldt het populaire raadslid op zijn Facebookpagina: “Dan zit ik 12 jaar in de raad en mag een ander het stokje overnemen.” De volgende verkiezingen zijn overigens pas over twee jaar. In maart 2018.

De zeventiger wil het tegen die tijd wat rustiger aan gaan doen: “Even geen verplichtingen, maar alle tijd voor mijzelf en m’n vrienden en familie. Bovendien kan ik het ze, en mijzelf, niet aandoen om nog vier jaar verder te gaan” zegt hij met een knipoog. Als hij met die ‘ze’ zijn eigen D66-collega’s bedoelt, vergist hij zich natuurlijk, want Van der Luit is in zijn eentje goed voor een hoop stemmen bij de verkiezingen voor de Leidse raad. Bij de afgelopen verkiezingen lag de ‘voorkeursdrempel‘ in Leiden op 353,5 stemmen. Dat is 25% van een zetel. Van der Luit haalde er 1556.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×