(Foto: ROC Leiden).

Honderden vmbo-leerlingen naar Beroepscarrousel

Honderden vmbo-leerlingen kwamen afgelopen maandag en dinsdag naar de de Beroepencarrousel op de Gitstraat. Dat is een evenement waarbij leerlingen een beter inzicht krijgen in de wereld van de bouw, om erachter te komen of het beroep iets voor hen is. Bouwopleidingen van ROC Leiden organiseren jaarlijks de dag waarop de studenten bijeenkomen.

Naast dat de leerlingen de onderwijslocatie op de Gitstraat bezochten, brachten zij ook een bezoek aan een echte bouwplaats aan de Breestraat in Leiden. Daar kregen de leerlingen een rondleiding door de bouwlocatie. De studenten werd verteld over de historie van het pand, het voormalige postkantoor en ze kregen veel informatie over de bouw zelf. Na de rondleiding werd de bezoekers nog drie korte workshops aangeboden, ze gingen timmeren, metselen en tegelzetten.

Het ID College, dat in samenwerking is met het ROC Leiden, is aan het verbouwen in de Breestraat zodat studenten van de opleidingen Gezondheidszorg en Welzijn van het ID College daar hun nieuwe schooljaar na de zomer kunnen beginnen.

Samenwerking
De opleidingen (Af)bouw en Infra van het ROC werkt samen met Boumensen Leiden. Opleidingsco√∂rdinator van Bouwmensen, Mark Elings is blij met de mogelijkheden die hij kon bieden aan de leerlingen. ”Via Bouwmensen kwamen we in contact met aannemersbedrijf Giesbers, die de bouw van de nieuwe vestiging van het ID college realiseert. Het is natuurlijk prachtig als leerlingen op een echte bouwplaats zelf aan de slag mogen. We ontvangen ruim tweehonderd tweedeklassers van het Teyelingen College, beter bekend als KTS Voorhout, die allemaal meedoen aan de Beroepencarrousel”, aldus Elings.

Het ROC Leiden en ID College werken samen om straks georganiseerd onderwijs aan te bieden. In 2018 gaan de roc’s samen.

 

 

 

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×