(Foto: Politie Leiden).

Nieuwe aanwijzingen overval Total tankstation

De politie heeft nieuwe aanwijzingen naar buiten gebracht over de overval op het Total tankstation aan de Dr. Lelylaan op vrijdag 29 januari. Rond 20.30 uur werd die avond een medewerker door twee mannen met een mes bedreigd.

Een dag na de overval zijn er kledingstukken in brand gestoken op een bankje in een speeltuintje achter de Louis Armstronglaan. Het brandje werd rond 15.50 uur ontdekt en geblust door een bewoner. De politie vond een verschroeide spijkerbroek, een stuk zwarte stof en een stuk rode stof waarbij het duidelijk was dat het om een handschoen ging. Deze waren mogelijk afkomstig van de daders aangezien één van hen tijdens de overval rode handschoenen droeg.

Verdacht gedrag
Vlak voor de overval werden twee mannen in de Leeghwatertunnel gesignaleerd, die zo’n 40 meter van de Total afligt. Zij gedroegen zich verdacht en zijn misschien de overvallers geweest. Na de overval werd in diezelfde tunnel een fiets gevonden, deze is daar mogelijk door de daders neergezet.

Signalement
Een van de daders was stevig gebouwd en ongeveer 1.70 meter lang. Hij had een licht getinte huidskleur en bruine ogen. Hij droeg een zwarte jas met grijze mouwen, een zwarte capuchon en een grijze rits. Daarnaast droeg hij een lichte spijkerbroek, sportschoenen met witte veters en opvallend roze/rode handschoenen. Hij sprak Nederlands met een Marokkaans accent.

De andere dader was ook licht getint, droeg een zwart/grijze jas met capuchon van het merk The North Face. Hij droeg een trui met capuchon, een zwarte sjaal, donkere broek, zwarte schoenen en grijze handschoenen.

Getuigenoproep
De politie roept getuigen op die meer informatie hebben over het brandje, de verdachte personen in de Leeghwatertunnel, de fiets of de overval zelf, zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×