De studenten presenteerde per groep hun ideeën voor het Singelpark (Foto's: Maaike Lek).

Studentenvereniging SSR wint duurzaamheidschallenge

Green Keys organiseerde gisteravond in het studentenhuis van Augustinus de Leidse Studenten Duurzaamheidschallenge. Teams van studentenverenigingen SSR, Catena en Quintus presenteerde aan de hand van een Powerpoint in tien minuten hun ideeën voor het toekomstige Singelpark. Na de wedstrijd mocht het team van studentenvereniging SSR de prijs mee naar huis nemen.


Maaike Lek was aanwezig bij de Leidse Studenten Duurzaamheidschallenge en sprak met Conny Broeyer, Vrienden van het Singelpark, Frank de Wit, wethouder duurzaamheid, en Mart Lubben, teamlid van het de winnende studentenvereniging SSR.

De studenten pitchen hun ideeën voor een jury. De jury bestond uit Conny Broeyer, Vrienden van het Singelpark, Frank de Wit, wethouder duurzaamheid, Julius Terpstra, duo-raadslid CDA en voorzitter van CDJA, René Kleijn, docent Industrial Ecology, Josefine Rook, voorzitter bij Studenten voor Morgen. Na de presentaties sprak Carel Stolker, Rector Magnificus van de Universiteit Leiden, de studenten toe.

Duurzaamheid
De ideeën van de studenten varieerde van een bijenburcht tot urban farming langs de muren van de Meelfabriek. Dit alles moest origineel, haalbaar en uiteraard duurzaam zijn. Een onderwerp dat vaak voorkwam in de presentaties was het zorgen voor stroomvoorzieningen in het Singelpark. “Het is een belangrijke suggestie die we mee krijgen van de studenten,” vertelt Frank de Wit. “We moeten tijdens het inrichten van het Singelpark rekening houden met stroomvoorzieningen.”

Tijdens de duurzaamheidschallenge kwam het onderwerp educatie ook vaak voor in de presentaties. Studenten kwamen met een voorstel om een plek te creëren waar les kan worden gegeven of een presentatie kan worden gehouden. “We zijn met de Vrienden van het Singelpark in het Huigpark bezig om daar een vlonder te maken waar je met een groep kan zitten,” vertelt Conny Broeyer. “Ik zag het meteen voor me.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×