(Archieffoto: PR).

Bewoners Zeeheldenbuurt stemmen vóór behoud speeltuin Ons Eiland

De bewoners van de Zeeheldenbuurt konden afgelopen week stemmen over de toekomst van speeltuin ‘Ons Eiland‘. De stemmers hebben met een overtuigende meerderheid van 61 procent gekozen voor het behoud van de speeltuin en daarnaast de ontwikkeling van het Zeeheldenpark tot een nieuwe activiteitenplek.

Er hebben in totaal 130 buurtbewoners een stem uitgebracht. Het opkomstpercentage is daarmee 13,5 procent. De bewoners konden uit drie scenario’s kiezen. Kort uitgelegd konden ze kiezen voor scenario 1: uitbreiding van Ons Eiland voor vermaak van jong tot oud en opknappen park wordt opgeknapt. Scenario 2: de speeltuin blijft gelijk, het park wordt ook een activiteiten plek voor oudere kinderen. En tot slot scenario 3: alle speelgelegenheden worden naar het park verplaatst. Het werd uiteindelijk het tweede scenario.

Resultaat
De speeltuin blijft dus (grotendeels) ongemoeid. Het Zeeheldenpark wordt opgeknapt tot een speelpark voor kinderen van 10 jaar en ouder. Zo ontstaat er een speelplaats voor jonge kinderen in ‘Ons Eiland’ en een aparte speelplaats voor oudere kinderen in het park. Ook wordt in het park een gebouw voor kleinschalige buurtactiviteiten gebouwd. Grotere activiteiten vinden plaats in het speeltuingebouw.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×