De overlast op een speelpleintje in de Stevenshof is zó erg, dat er volgens de gemeente ingegrepen moet worden. (Foto: Fabian Bromann).

Gemeente gaat controleren of baasjes hondenpoep wel opruimen

De gemeente gaat op een speelpleintje in de Stevenshof controleren of hondeneigenaren de uitwerpselen van hun trouwe viervoeter wel netjes opruimen. Volgens de gemeente is de overlast op het pleintje achter de Annie Romeinsingel en achter het Maaike de Bruijnpad zó erg, dat er ingegrepen moet worden.

Boete
Wie zijn of haar hond uitlaat, is verplicht de hondenpoep op te rapen en in een prullenbak te werpen. Wordt je toch betrapt (waarvan de kans nu groter is met deze extra controles) moet je een boete betalen van 130 euro. Het opruimen kan hygiënisch gedaan worden door het gebruik van hondenpoepzakjes of plastic zakjes.

BOA
In de Stevenshof controleert een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) extra de komende tijd, zowel in uniform als in burger. BOA’s zijn handhavers van de lokale wet- en regelgeving in de openbare ruimte en zijn gemachtigd om bekeuringen uit te schrijven.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×