(Archieffoto: Chris de Waard).

Portemonnee van vrouw gestolen in trein op Leiden Centraal

Een vrouw is gisterochtend van haar portemonnee beroofd op Station Leiden Centraal. Haar pincode werd op geraffineerde wijze afgekeken, waarna haar portemonnee werd gestolen en er 1250 euro van haar rekening werd gehaald. Of er meer gevallen bekend zijn, wil de politie niet zeggen.

Het slachtoffer laadde gisterochtend om 7.45 uur geld op haar OV-chipkaart, toen moet de dief over haar schouder haar pincode afgekeken hebben. Ze stapte vervolgens om 7.50 in de trein naar Dordrecht, waar een man struikelend de trein in liep. Toen zij eenmaal zat, zag ze de man de trein uitlopen, even later kwam ze erachter dat haar portemonnee gestolen was. Vlak daarna werd er 1250 euro van haar rekening gestolen.

Geen bende
Volgens de Politie Leiden is er geen reden om te geloven dat er een bende actief is in station Leiden Centraal. “Het is niét een opvallende trend, maar komt wel al langere tijd in de gehele regio vaker voor”, laat een woordvoerder van de politie weten. Vorig maand kwam er nog een bericht bij Sleutelstad binnen over een dergelijke diefstal op Leiden Centraal. Ook toen werd de portemonnee van een vrouw uit haar tas gestolen bij het instappen in een drukke trein.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×