(Foto's: Rolf Eijgenraam).

China Café in Scheltema met nieuw onderzoeksinstituut Leiden Asia Centre

In het Scheltema Café vond gisteren het eerste China Café van Leiden plaats. De organisatie Guanxi organiseert deze netwerkborrels door het hele land. In Leiden sloegen zij de handen ineen met het Leiden Asia Centre, een nieuw onderzoeksinstituut dat vorige maand uit de startblokken ging.


Rolf Eijgenraam sprak met directrice Lily Sprangers van het nieuwe Leiden Asia Centre.

Het Leiden Asia Centre is een onderzoeksinstituut dat in de toekomst tussen verschillende maatschappelijke instellingen onderzoeken gaat opzetten die te maken hebben met de Oost Aziatische wereld. Zo zijn er thema’s zoals toerisme uit Azië dat naar Nederland komt, mensenrechten in Aziatische landen en handelsbetrekkingen. “Leiden is de uitgelezen plaats voor dit centrum”, aldus directrice Lily Sprangers, “er bestaat hier al een groot netwerk, met bijvoorbeeld het Sieboldhuis, Museum Volkenkunde en de Universiteit Leiden.”


Lilian Kranenburg en Yoka Bruynzeel van Guanxi spraken met verslaggever Rolf Eijgenraam over het China Café.

Met het China Café wil Guanxi een platform bieden voor het netwerken op het gebied van alle soorten samenwerkingen die te maken hebben met China. Inmiddels is het China Café al op verschillende plaatsen geland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×