PvdA wil proef met ondersteuning op maat voor mensen met problemen

3

Mensen die een inkomen hebben dat net boven het minimum ligt, komen daardoor regelmatig niet in aanmerking voor allerlei vormen van ondersteuning bij het oplossen van problemen. De PvdA wil graag dat Leiden in navolging van een aantal andere gemeenten een proef gaat doen met ‘ondersteuning op maat’ aan inwoners die buiten de boot vallen, maar wel problemen hebben. “We willen dat inwoners worden geholpen met zaken die hun mogelijkheden beperken”, zegt raadslid Rald Schalkwijk: “Op een manier die echt werkt. Ongeacht wat de beleidsregels voorschrijven”.

Reanne van Kleef in gesprek met PvdA-raadslid Rald Schalkwijk over ondersteuning op maat voor Leidenaren met problemen.

De gemeente Zaanstad heeft een proef gedaan met zorg op maat. Daarbij werd vier ton beschikbaar gesteld aan de sociale wijkteams. Die professionals konden het geld naar eigen inzicht inzetten om inwoners te ondersteunen. Dat varieerde van het vergoeden van de kosten voor een laptop en of een fiets tot het saneren van het gebit van een werkloze die daardoor meer kans maakt bij sollicitaties. De gemeente Zaanstad is enthousiast over de proef. Hogere zorgkosten werden ermee voorkomen.

Delen

3 reacties

  1. Goed initiatief maar misschien moet de gemeente zelf een ambtenarenapparaat opzetten. Op de manier zoals de PVDA het wil stroomt er weer onnodig geld weg naar de sociale wijkteams. Een heleboel mensen weten de weg naar de sociale wijkteams ook niet te vinden.

  2. Hoe kunnen mensen bij weigering van een voorziening dan in bezwaar en beroep gaan als er zulke vage regels komen en zogenaamde professionals “het geld naar eigen inzicht inzetten om inwoners te ondersteunen”?

  3. mogelijk kan de PVDA dit geldt ook gebruiken om zichzelf te helpen gezien de peilingen. Als je mensen wilt hebben die het zwaar hebben dan moet je ze meer geld geven zodat ze wat kunnen besteden ipv alles duurder maken. Dus stijgingen in abslotute warden en lasten berekenen in procenten (oh nee stom want dan worden de rijken weer armer want die moeten dan meer inleveren nee dat gaan we dus niet doen!!!). Tijd voor verandering dus het loonstelsel en betalingstelsel eens veranderen want in een bedrijf is een schoonmaker(ster) de belangrijkste person want die zorgt voor de uitstraling en frisheid van het bedrijf, maar dit zijn veel directeuren al vergeten.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline