PvdA wil proef met ondersteuning op maat voor mensen met problemen

Mensen die een inkomen hebben dat net boven het minimum ligt, komen daardoor regelmatig niet in aanmerking voor allerlei vormen van ondersteuning bij het oplossen van problemen. De PvdA wil graag dat Leiden in navolging van een aantal andere gemeenten een proef gaat doen met ‘ondersteuning op maat’ aan inwoners die buiten de boot vallen, maar wel problemen hebben. “We willen dat inwoners worden geholpen met zaken die hun mogelijkheden beperken”, zegt raadslid Rald Schalkwijk: “Op een manier die echt werkt. Ongeacht wat de beleidsregels voorschrijven”.

Reanne van Kleef in gesprek met PvdA-raadslid Rald Schalkwijk over ondersteuning op maat voor Leidenaren met problemen.

De gemeente Zaanstad heeft een proef gedaan met zorg op maat. Daarbij werd vier ton beschikbaar gesteld aan de sociale wijkteams. Die professionals konden het geld naar eigen inzicht inzetten om inwoners te ondersteunen. Dat varieerde van het vergoeden van de kosten voor een laptop en of een fiets tot het saneren van het gebit van een werkloze die daardoor meer kans maakt bij sollicitaties. De gemeente Zaanstad is enthousiast over de proef. Hogere zorgkosten werden ermee voorkomen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×