Het was rustig tijdens de ochtendspits op Leiden Centraal. Ook in de treinen was het niet drukker dan anders. (Foto's: Chris de Waard).

Weinig animo voor NK Spitsrijden

Voor de spitsactie die studenten voor vanmorgen hadden aangekondigd bleek tijdens de ochtendspits weinig animo. Rond 8.00 uur vanmorgen was het eerder rustiger dan drukker dan op een reguliere dinsdagmorgen. Ook waren er geen rood-wit-blauw en oranje geklede reizigers te zien. De hoop was dat studenten massaal in die kleuren de trein zouden pakken om het spitsprotest zo ook  zichtbaar te maken.

nkspitsStudenten zijn bang dat universiteiten en hogescholen ingaan op het verzoek van de NS. Die wil dat een deel van de colleges wordt verschoven naar de avonduren. Studenten zouden dan niet meer massaal tijdens de spits met de trein hoeven reizen. Daarmee wil de NS het enorme tekort aan zitplaatsen tijdens de spits oplossen. Studenten zien daar niets in. ’s Avonds in de collegebanken gaat onder andere ten koste van noodzakelijke bijbaantjes.

De actie waarbij studenten via Facebook werden opgeroepen om massaal tijdens de spits in de trein te stappen is nu verplaatst naar de avondspits. De organiserende studenten hopen dat er dan wel veel mensen op afkomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×