(Archieffoto: Chris de Waard).

Alle poortjes van Leiden Centraal vanaf vandaag dicht

Alle poortjes van het station Leiden Centraal zijn vanaf vandaag gesloten. Er staat extra NS-personeel in de stationshal om waar nodig te helpen. Vanaf nu kun je alleen nog het station op en af met een OV-chipkaart of een zogenaamde ‘passagepas’.

OV-chipkaart
Eén manier om het station op te komen is dus inchecken met de OV-chipkaart, het algemene vervoersbewijs voor het openbaar vervoer in Nederland. Wanneer binnen een uur na het inchecken wordt uitgecheckt, gaat er geen geld van het saldo op de kaart af. Mensen moeten om binnen te komen wel voldoende saldo hebben, minimaal 20 euro.

Passagepas
Een andere manier om binnen te komen is met de passagepas, die kunnen mensen die in de buurt wonen aanvragen. Ook als je bij een bedrijf dichtbij het station werkt, kom je in aanmerking voor de pas. Er staat in de stationshal een informatiestand met medewerkers van de NS om vragen te beantwoorden en informatie te geven over de passagepas en het passage-recht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×