Afgelopen zomer lagen er ook al enkele tientallen historische bedrijfsvaartuigen afgemeerd in het Leidse centrum. Ze waren toen op doorreis naar Sail in Amsterdam. Als de reünie in Leiden gehouden wordt, blijven ze langer liggen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Honderden historische schepen mogelijk naar Leiden

Als alles meezit heeft Leiden in de zomer van 2018 een publiekstrekker van jewelste. De vereniging Het Historisch Bedrijfsvaartuig houdt haar jaarlijkse reünie steeds in een andere stad. De Stichting Historische Haven Leiden wil graag dat de 200 historische schepen in 2018 naar Leiden komen en heeft de gemeente gevraagd om daarbij te helpen. Dat wil het gemeentebestuur el. Er is een bijdrage toegezegd van 50.000 euro voor de organisatie van het evenement.

Wethouder Marleen Damen vertelt aan Chris de Waard over de steun die de gemeente geeft aan het naar Leiden halen van de bootjesreünie.

Als het inderdaad lukt om het jaarlijkse feestje naar Leiden te halen dan meren de historische vaartuigen niet alleen af in de historische haven bij het Galgenwater, maar ook bij de Beestenmarkt, de Oude en de Nieuwe Rijn en de passantenhaven.

Cultuur Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×