Zangeres Pink Oculus tijdens haar optreden bij Funked Up XL 2015 (Foto: Paula van Ommen).

Rhythm, Groove & Bass Festival: Win kaartjes voor Funked Up XL

SummerJazz, Stadspodia Leiden, Jazzed Up/Funked Up en Gebr. De Nobel slaan de handen in elkaar en organiseren dit weekend het Rhythm, Groove & Bass Festival. Tijdens de tweede editie van het RGB festival kunnen bezoekers verschillende optredens van Jazz artiesten bijwonen en zelf instrumenten leren bespelen. Ook geeft Daniel Soliman op zaterdag tijdens een lezing in het Rijksmuseum van Oudheden een interessante kijk op de invloed van het Oude Egypte op Jazz, Hiphop, Soul en Funk. Kaarten voor het Rhythm, Groove & Bass Festival zijn te koop op de website.


Organisator Peter Knoppers spreekt met Maarten Mulder

Op donderdag en zaterdag vinden er in de Qbus muziekworkshops plaats. Donderdag vanaf 12.00 uur kan er gespeeld worden op de saxofoon, gitaar, drums, trompet en nog veel meer. Zaterdag kan er vanaf 12.00 uur meedegaan worden met de docenten van BplusC en leden van De Bikkel Big Bang tijdens de Big Bang Workshop.

Volle planning
Het hele weekend vinden er optredens plaats in de Qbus, de Leidse Lente en de Stadsgehoorzaal. Vanavond om 21.00 uur treedt de Australische singer-songwriter Owen Campbell op in de Qbus. Op vrijdag treedt ook de Zweeds-Duitse Pop&Jazz Singer-Songwriter Charllotte op in de Qbus vanaf 21.00 uur. Tegelijkertijd treden The Jars op in de Leidse Lente. Zaterdag om 21.00 uur vinden er ook in de Qbus optredens plaats van Azure Hiptronics en The Preacher Men.

Zondag start de laatste dag van het Rhythm, Groove en Bass Festival met een optreden van Sugar Boy and the Sinners bij de Waag en is er een instore optreden van Team Harmony bij Velvet Music. Om 20.30 uur sluit pianist Brad Mehldau het festival af in de Stadsgehoorzaal.

Jazz in de Kamer
Ook vindt op donderdag vanaf 22.00 uur Jazz in de Kamer plaats. Bezoekers kunnen tijdens Jazz in de Kamer kiezen uit vijf verschillende routes die langs drie concerten van een half uur lopen. Er zijn optredens van Shirma Rouse, Wouter Hamel en veel meer. Na elk concert worden de bezoekers naar een andere locatie in de binnenstad gebracht.

Funked Up XL
Op vrijdag vindt een extra grote editie van het Funked Up festival plaats in het Scheltema Complex. Tijdens Funked Up XL vinden in drie zalen optredens plaats van onder andere Gallowstreet, Orgel Vreten en Strik & Strak met een Silent Disco.

Finale Jazz Award
Om 15.00 uur start de finale van de Leiden Boonekamp Jazz Award in de Stadsschouwburg. Hier strijden jonge jazz muziekanten om de wisselbeker. Ack van Rooyen, Karel Boehlee, Tim Welvaars en Naomi Adriaansz presenteren tijdens het juryberaad een Tootsmedley.

Sleutelstad geeft twee kaartjes weg voor Funked Up XL in het Scheltema Complex. Wil jij kaartjes winnen voor het feest op vrijdagavond? Mail dan snel naar info@sleutelstad.nl en vertel waarom jij naar Funked Up XL wil. Misschien win jij wel twee kaartjes!

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×