Simone Buitendijk is aangesteld als Vice-Provost Education aan het Imperial College in Londen. (Foto: PR).

Vice-Rector Universiteit Leiden krijgt topfunctie bij Londense Universiteit

Professor dokter Simone Buitendijk, vice-rector magnificus van de Universiteit Leiden, bestijgt een nieuwe functie als vice-rector Onderwijs (Vice-Provost Education) aan het Imperial College in Londen. Ze wordt bij de Londense Universiteit aangesteld als hoogleraar Maternal and Child Health. Buitendijk begint op 1 augustus aan haar nieuwe functie.

Simone Buitendijk werkt sinds 2011 als vice-rector aan de Universiteit Leiden. Ze beklede de portefeuilles onderwijs, promovendibeleid en diversiteit. Buitendijk blijft als hoogleraar met een nul-aanstelling verbonden aan het LUMC, onder meer met het oog op versterking van samenwerking tussen de Universiteit Leiden en Imperial College, beiden maken deel uit van de League of European Research Universities. Zo’n nul-aanstelling houdt in dat zij zonder salaris werk blijft verrichten.

Felicitatie
De Raad van Toezicht feliciteert Simone Buitendijk van harte met haar benoeming in Londen en is dankbaar voor wat zij voor de Universiteit Leiden heeft bereikt. “We hebben veel waardering voor haar inzet voor het onderwijs. Door haar inbreng zijn de onderwerpen kwaliteitszorg en diversiteit uitstekend op de kaart gezet.”

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×