Dichters en auteurs opende zaterdag de Boekenweek 2016 (Foto's: J.P. Kranenburg)

Dichters en auteurs openen Boekenweek 2016

Bij boekenhandel van Stockum werd afgelopen zaterdag Boekenweek 2016 geopend doormiddel van lezingen en bijzondere gerechten. Dichters Jaap Montagne en Han Ruijgrok citeerde hun gedichtenbundels. Auteurs Diana den Driessche en Michael van Hoogenhuyze lazen voor uit hun gepubliceerde werk. Marije Niemantsverdriet en Lena Mariiesdochter serveerde middeleeuwse gerechten naar aanleiding van hun boek “De smaak van de middeleeuwen“.

Door de keuze voor de Leidse auteurs was de stad de rode draad van de middag. Dichters Jaap Montagne en Han Ruijgrok bezongen hun liefde voor Leiden en voor de bijzondere mensen die in de loop der eeuwen in Leiden zijn geboren of de stad hebben aangedaan. Diana van den Driessche sloot hier naadloos op aan met passages uit Lopend door Leiden. De passages hielden verband met Duitsland, het thema van de Boekenweek 2016.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×