Het Gijs Idema Trio won gisteren de Boonekamp Jazz Award. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Gijs Idema Trio wint Leiden Jazz Award 2016

Het muzikale trio van jazz-gitarist Gijs Idema heeft de Leiden Boonekamp Jazz Award 2016 gewonnen. Gisteren vond de finale van de prijs plaats in de Stadsgehoorzaal. Naast de eerste prijs sleepte het trio ook nog de persprijs in de wacht. “Gijs is een groot talent en een belofte voor de toekomst”, stelt de jury. Aan de Boonekamp Jazz Award is een geldprijs van 500 euro verbonden.

Volgens de jury beschikt de gitarist groot spelgemak, is hij virtuoos, boeiend en maakt hij mooi gebruik van dynamiek. Ook is het samenspel met de rest van de band volgens de jury prima. “Een prima band met goede podiumpresentatie en een mooi eigen stuk”, aldus de jury. “Alles is erg goed en kan alleen maar nog beter worden.”

Rhythm, Groove & Bass festival
De finale van de award was onderdeel van het Rhythm, Groove & Bass festival dat de afgelopen dagen plaatsvond met verschillende evenementen verspreid over de stad. Eerder werd de Leidsch Dagblad Publieksprijs 2016 uitgereikt aan Emilio Tritto met zijn bariton/sopraan/saxofoon.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×