Lopers van een eerdere editie van de Roparun. (Foto: Roparun).

Roparun doneert 16 duizend euro aan Hospice Issoria

Stichting Roparun heeft 16 duizend euro gedoneerd aan Hospice Issoria in Leiden. Daarmee levert Roparun een bijdrage voor zeven anti-decubitus matrassen die doorligwonden voorkomen bij patiënten in Issoria. Het hospice levert intensieve zorg aan ernstig zieke mensen die hun laatste levensfase in een rustieke omgeving willen doorbrengen.

Directeur van Stichting Roparun, Michael Beenhakker, is blij met de hulp die de stichting kon bieden: ”We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk van Hospice Issoria. We kunnen mensen niet beter maken, maar we kunnen wel proberen er voor te zorgen dat ze zich wat beter voelen. Daarom ondersteunen we doelen die ons helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”, aldus Beenhakker.

De Roparun
De Roparun is een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar de Coolsingel in Rotterdam. Tijdens de tocht van vijfhonderd kilometer zetten ongeveer 8000 mensen zich elke editie in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Sinds 1 augustus 2015 heeft de Roparun 117 doelen geholpen met een bedrag van ruim 3,4 miljoen euro.

Jubileumeditie 
Dit jaar wordt de 25ste editie van de run gehouden. Deelnemers vertrekken 14 mei vanuit Hamburg of Parijs richting Rotterdam. Op 16 mei zullen de teams finishen. Aanmelden voor de estafetteloop kan op de website van Roparun.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×