Dronken automobilist stapt na aanhouding opnieuw in auto

Een man is vorige week maandag twee keer achter elkaar dronken achter het stuur gestapt. De dronken man was al eerder die dag aangehouden voor rijden onder invloed maar besloot daarna opnieuw in de auto te stappen. Hij had daarnaast geen rijbewijs en reed in een auto die niet van hem was.

Patrouillerende agenten zagen maandag 7 maart  een man rijden nabij de Europaweg en stopte hem voor controle. Het bleek dat de man geen rijbewijs had en er werden bierblikjes op de achterbank gevonden. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. De man werd vervolgens aangehouden en naar bureau Langegracht gebracht.

Opnieuw achter het stuur
Nadat het Openbaar Ministerie een dagvaarding had opgemaakt voor de bestuurder mocht hij weer gaan. Toen de agenten het papierwerk af hadden, twijfelden ze toch of de man niet opnieuw achter het stuur zou stappen en besloten ze te gaan kijken. Dat was maar goed ook, want agenten zagen de man weer in de auto stappen.

Net voordat de man de A4 op kon rijden werd hij tot stoppen gedwongen. Hij werd voor de tweede keer meegenomen naar het bureau. Daar bleek na extra controle dat de auto van zijn nichtje was, die niet wist dat ze haar auto had ‘uitgeleend’. Zij heeft de auto inmiddels teruggekregen. De man moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×