Deze zomer, wanneer er weer groene bladeren aan de bomen hangen, is er in 33 winkeletalages van de Herenstraat kunst te bewonderen. (Foto: PR).

Herenstraat en Tuinstad Staalwijk zoeken kunstenaars voor openluchtgalerie

De Herenstraat wordt van 3 tot en met 26 juni 2016 omgetoverd tot een kunstgalerie. Dan vindt namelijk de ‘Galerie Tuinstaal’ plaats, een openluchtkunstgalerie in 33 etalages van winkels aan deze straat. Naast de expositie worden er ook lezingen en workshops georganiseerd. Organisatoren Wijklab Tuinstad Staalwijk en Winkeliersvereniging zijn voor de expositie nog op zoek naar kunstenaars, iedere creatieveling is daarbij welkom.

Iedereen kan één of meerdere voorstellen indienen voor een etalage. Galerie Tuinstaal staat open voor zowel professionele als amateur kunstenaars. Of je nu een kunstopleiding volgt of autodidact didact bent. Ook maakt het niet uit of je uit Leiden komt of niet. Elke vorm van beeldende kunst is ook toegestaan.

Selectie
Of je nu schilderijen, beelden, foto’s, objecten, (video-) installaties of meubels maakt. De werkgroep cultuur van Wijklab Tuinstad Staalwijk beslist uiteindelijk welke kunst geselecteerd wordt. Alle deelnemende kunstenaars ontvangen een onkostenvergoeding.

Voorstel indienen
Welke etalages beschikbaar zijn, vindt je op de website van Galerie Tuinstaal. Daar staan ook de verdere spelregels het deelnameformulier. Op die site en op de facebookpagina is meer informatie over het evenement te vinden. Inschrijvingen sluiten op 17 april.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×