Geluidsoverlast door piepende treinwielen bij Leidse treinstations

Uit de omgeving van de Leidse treinstations Lammenschans en Leiden Centraal komen al twee jaar klachten binnen over piepende treinen. De NS rijdt op het traject Utrecht – Leiden met nieuwe treinstellen. Die wielen van deze treinen hebben een andere ‘asdruk’, wat in de rondingen van de bochten voor een piepend lawaai zorgt. Om die reden heeft de gemeente een brief gestuurd aan ProRail en de NS, om hen aan te sporen iets te doen aan de overlast.


Robert Strijk vertelt verslaggever Rolf Eijgenraam over de geluidsoverlast door treinen in Leiden.

“Er zijn wel oplossingen voor deze overlast”, aldus wethouder Robert Strijk, “maar toch gaat de NS daar nog niet echt in mee.” Zo is het mogelijk om zogenaamde ‘vetpotten’ neer te zetten, die er voor zorgen dat de wielen minder herrie maken. “We dringen nu, mede namens de buurt, nog een keer aan bij ProRail en NS om dit nu ├ęcht te gaan regelen. Dit veroorzaakt gewoon veel overlast.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×