Het parkeerterrein aan de Haagweg is al langer in beeld als mogelijke plek voor het parkeren van de touringcars.

Pleidooi voor goede parkeervoorzieningen touringcars

Als de Lammermarkt over een jaar opnieuw wordt ingericht, dan moet er ook een goede parkeervoorziening terugkomen voor touringcars. Dat pleidooi hielden zowel centrummanager Erwin Roodhart als Sonja Bierenbroodspot van Rederij Rembrandt gisteravond bij de vergadering van de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling. Die buigt zich volgende week inhoudelijk over de herinrichting van het plein dat ontstaat als de parkeergarage klaar is.

Chris de Waard in gesprek met Erwin Roodhart over het gebrek aan plek voor touringcars.

Voor de rederij is het belangrijk dat touringcars dichtbij de rondvaartboten aan de Beestenmarkt kunnen stoppen. In de plannen is weliswaar een plek aangewezen op de Nieuwe Beestenmarkt maar die moeten de touringcars delen met vrachtwagens die de winkels komen bevoorraden. Bovendien mogen ze er alleen kort stoppen om passagiers in- en uit te laten stappen. Daarna moeten ze een plek zoeken om langer te blijven staan, maar die plekken zijn er momenteel niet in Leiden.

Ook centrummanager Erwin Roodhart maakt zich zorgen over het gebrek aan goede parkeer- en rustplekken voor de touringcars. Door dat gebrek aan plekken loopt Leiden bussen vol toeristen mis omdat de touroperators de passagiers niet makkelijk kunnen afzetten en ophalen.

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×