Bezoekers konden een dag lang beleven hoe het is om een chirurg, dokter of arts te zijn (Foto: Alrijne Zorggroep).

Dokter voor een dag tijdens open dag Alrijne Ziekenhuis Leiden

Meer dan 40 activiteiten voor volwassenen en kinderen had het Alrijne Ziekenhuis in Leiden georganiseerd. Op diverse afdelingen van Alrijne Ziekenhuis Leiden gaven artsen en verpleegkundigen rondleidingen en demonstraties. In totaal kwamen ruim 4000 bezoekers af op de open dag van het Alrijne Ziekenhuis in Leiden.

In een operatiekamer voerden maar liefst 400 kinderen in dokterstenue een operatie uit. Op de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) konden kinderen een buisje in een neptrommelvlies plaatsen met behulp van een microscoop. Ook kon men een hapje uit een banaan nemen, net als een dermatoloog een biopt van de huid neemt.

Beleven
De poppendokters maakten meer dan 500 knuffels en poppen beter en meer dan 1.000 armen zijn ingegipst. Bezoekers konden hun bloed, cholesterol, ogen en huid laten testen of deden een ouderenpak aan om te ervaren hoe het is om oud te zijn.

Met een klein cameraatje met een lampje konden bezoekers ontdekken hoe de binnenkant van een paprika er uit ziet als deze nog gesloten is. Bezoekers wilde meer weten over een opleiding of een baan in het ziekenhuis of discussieerden mee over ouderenzorg in 2025. Het cliëntenberaad, diverse patiëntenverenigingen, hospices en inloophuizen gaven uitleg over hun activiteiten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×