Negen bands met muzikanten van 14 tot 21 jaar zullen donderdagavond een optreden geven in Gebr. De Nobel. (Foto: PR).

Jonge bands maken opwachting in Leidse poptempel De Nobel

Negen Leidse bands met jonge muzikanten treden donderdagavond op in de Gebr. De Nobel tijdens de derde editie van Band Talent Leiden Festival. Een aantal van de bands maakt kans om een plekje te krijgen op de line-up van het festival Werfpop, dat ieder jaar duizenden bezoekers trekt. Ook wint de band die het mooist een akoestisch nummer vertolkt een in-store optreden in platenzaak Velvet Music Leiden. “Het festival is met name bedoelt om deze bands zowel letterlijk als figuurlijk een podium te bieden”, aldus Fons Delemarre, mede-organisator Band Talent Leiden.


Fons Delemarre was te gast in Nieuws071 en sprak met Rolf Eijgenraam over deze derde editie van Band Talent Leiden Festival. Daarna hoor je live opnames van het festival van vorig jaar, namelijk Christopher’s Soul met ‘When I Look Into Your Eyes’.

Een elftal jonge Leidse bands kreeg voorafgaand aan het festival hulp van bandcoaches. Negen van hen mogen nu uiteindelijk optreden tijdens Band Talent Leiden Festival. Te weten Ain’t No Rocket Science, Christopher’s Soul, Couch Potatoes, Eleven, Gone In Seconds, Innovation, No Signal, Vacuous Me en Venhill. Als je een trouwe concertganger in de Gebr. De Nobel bent, zou je een paar ven hen al gezien kunnen hebben op de vorige editie van het festival. Vacuous Me, Innovation en Christopher’s Soul traden namelijk vorig jaar al op tijdens het festival in De Nobel.

De variatie tussen de verschillende bands is groot, niet alleen in muziekstijlen maar ook in het niveau en de ervaring van de bands. “Er zullen bands spelen die nog nóóit op zo’n podium hebben gestaan”, vertelt Fons Delemarre, “maar er zijn ook bands bij die al zo hier en daar gespeeld hebben. Het varieert ook heel erg qua niveau. Maar je kunt erop rekenen dat alle muzikanten hun stinkende best gaan doen om een goede indruk te maken.”

Gratis
Het festival is gratis toegankelijk en begint donderdagavond om 20.00 uur, het programma duurt tot 0.30 uur. “Je hebt dus geen enkele reden om niét te gaan”, aldus Delemarre, “ook wanneer je nog op school zit. Want de dag erop is het Goede Vrijdag en hoef je dus niet naar school.”

Video: Tijdens de vorige editie van het festival werd een videoregistratie gemaakt. Toen trad Vacuous Me ook al op. Ook dit jaar worden de optredens gefilmd, dit keer door leerlingen van het ROC Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×