Rondvaartboten konden vanmiddag proefvaren bij een van de toekomstige singelparkbruggen. (Foto's: Chris de Waard).

Singelparkbrugproef met rondvaartboten geslaagd

Vanmiddag heeft de gemeente Leiden een bijzondere proef gedaan op het water bij de Oude Herengracht. Op de plek tussen de Oude Herengracht en de Houtmarkt waar in de toekomst de Blekersparkbrug wordt aangelegd, werden vier palen in het water geslagen. Precies op de plekken waar in bij de toekomstige singelparkbrug de meerpalen zijn gepland. Vervolgens mochten de grootste rondvaartboten van Leiden, de Welvaart van de Leidse Rederij en de Saskia van rederij Rembrandt, proefvaren om te kijken of ze straks zonder problemen onder de brug door kunnen.

Proefvaren met grote rondvaartboten op een van de toekomstige plekken waar een singelparkbrug komt.

De Welvaart passeerde de palen probleemloos. De Saskia raakte de eerste keer één van de palen. De tweede keer lukte het schipper Paul Groenen wel om de palen te passeren. Omdat die doorvaart voor de rondvaartboten van Rembrandt blijkbaar toch wat krap is, wordt bekeken of de meerpalen dichter bij de pijlers van de brug kunnen komen dan nu ingetekend. Dat scheelt zomaar een meter doorvaartruimte en dan kan iedereen er soepel tussendoor.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×