Tijdens de Grondwetdag Challenge denken de studenten na over de vraag 'Wat zou jij doen als de Nationale Ombudsman was?' (Foto: PR).

Stedelijk Gymnasium naar Den Haag voor de Grondwetdag Challenge

Stedelijk Gymnasium Leiden gaat op zaterdag 2 april met beide vestigingen naar de Oude Zaal van de Tweede Kamer in Den Haag. In totaal komen 8 middelbare scholen uit Nederland bij elkaar in verband met de Grondwetdag Challenge 2016.

In het najaar van 2015 zijn scholieren uit heel Nederland uitgenodigd om in 500 woorden te omschrijven wat zij zouden doen als zij de Ombudsman waren. Uit de inzendingen werden acht teams geselecteerd, waarbij werd gekeken naar creativiteit, haalbaarheid, inpasbaarheid en welk probleem of uitdaging het idee oplost. Onder begeleiding van (oud-)studenten van Tilburg University werkten de acht finalisten hun idee uit tot een pitch die zij tijdens de finale op 2 april zullen presenteren aan de jury.

Aan de leerlingen wordt de vraag gesteld ‘Wat zou jij doen als de Nationale Ombudsman was?’. In de jury zit onder andere Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen. Het team met het beste idee wint een rondleiding achter de schermen van het Binnenhof.

Meer informatie over de Grondwetdag en de Grondwetdag Challenge op de website van ProDemos.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×