Grenzend aan het Huigpark ligt aan de Houtmarkt de gelijknamige school waar een drietal Leidse basisscholen verlekkerd naar kijken.

Woutertje van Leyden komt er wel, maar niet als nieuwe school

De Woutertje van Leyden wordt geen nieuwe school in Leiden-Noord. Hoewel de schoolbesturen van de bestaande basisscholen Lucas van Leyden en Woutertje Pieterse de afgelopen tijd volop spraken over de oprichting van een nieuwe Leidse basisschool stelde onderwijswethouder Frank de Wit gisteravond dat daar geen sprake van is.

Chris de Waard in gesprek met onderwijswethouder De Wit over de status van de Woutertje van Leyden.

CDA-fractieleider Klaas de Vries had de wethouder gevraagd hoe het nu zat met alle verhalen over die nieuwe school. Volgens De Wit hebben de Woutertje Pieterse en de Lucas van Leyden allebei een capaciteitsprobleem, dat ze gezamenlijk willen oplossen: “Maar een aantal extra lokalen in een bestaand schoolgebouw is nog geen nieuwe school. Daarvoor is bij ons ook geen aanvraag bekend” , aldus De Wit.

Chris de Waard in gesprek met CDA-voorman Klaas de Vries over de plannen voor de Woutertje van Leyden.

De afgelopen weken werd bekend dat de twee scholen druk bezig zijn met een uitbreiding in Leiden Noord omdat ze allebei meer aanvragen hebben dan plekken. Ze hebben hun oog laten vallen op de Houtmarktschool. Maar, zo bleek al snel, daar was door de gemeente ook al ruimte toegezegd aan de Haanstraschool aan het Rapenburg. Of alle scholen straks aan de Houtmarkt terecht kunnen, wordt onderzocht, maar is onwaarschijnlijk. Het lijkt erop dat de gemeente alsnog een andere oplossing gaat zoeken voor de uitbreiding van de Haanstraschool.

 

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×