Het Roomburgerpark vanuit de lucht. (Afbeelding: Bing Maps).

Hoofdveld hockeyvereniging Roomburg wordt vervroegd vervangen

Het hoofdveld van de Leidse Hockey Club Roomburg wordt vervroegd vervangen. Het veld wordt intensief gebruikt, wat slecht is voor de kwaliteit van het veld. Het oude veld wordt vervangen door een nieuw waterveld. “Roomburg zit erg krap, eigenlijk hebben ze met het aantal leden dat ze hebben meer velden nodig”, aldus burgemeester Henri Lenferink, “maar we kunnen daar eigenlijk in de omgeving geen plek voor vinden.”


Burgemeester Henri Lenferink over het vervroegd vervangen van het hoofdveld van Leidse Hockey Vereniging Roomburg.

Verzet
Vorig jaar werden er nog plannen gemaakt om de capaciteit van de hockey- en tennisvereniging in het Roomburgerpark uit te breiden. Omwonenden van het Roomburgerpark bleken toen fel tegen die plannen. De tegenstanders, die zichzelf de Vrienden van het Roomburgerpark noemen, vreesden dat de uitbreiding ten koste zal gaan van openbaar groen. Mede daarom heeft het college van burgemeester en wethouders er nu voor gekozen het hoofdveld van Roomburg te vervangen in plaats van uit te breiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×