Het bestuur van Beelden in Leiden samen met (bijna) alle deelnemende kunstenaars van 2015 (Archieffoto: Emile van Aelst).

Vijfde openluchttentoonstelling tijdens Beelden in Leiden

Voor het vijfde jaar op rij wordt van 19 mei tot 7 augustus de Hooglandse Kerkgracht omgetoverd tot beeldententoonstelling in de open lucht. Tien jonge Nederlandse beeldhouwers zijn door curator Feico Hoekstra uitgenodigd om zich te laten inspireren door het thema Life Science. Dit resulteert in een bijzondere en zeer diverse tentoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht.

Ter gelegenheid van het lustrumjaar van Beelden in Leiden is er een samenwerking gezocht met het Leiden Bio Science Park, vanwege het gemeenschappelijk streven voor innovatie, talentontwikkeling en kwaliteit.

Jonge kunstenaars
Curator Feico Hoekstra selecteerde een tiental jonge, recent afgestudeerde kunstenaars: Gerry Mellema, Teun te Velthuis, Roland Spitzer, Ruben Jager, Lisa Sebestikova, Klasiena Soepboer, Evelien Gransjean, Sytze Rusticus, Margriet van Breevoort en Lorenzo Quintanilla. Daarnaast is de winnaar van De Frans de Wit Prijs 2015: Maaike Knibbe in de gelegenheid gesteld om voor de tweede keer deel te nemen en haar ontwikkeling te laten zien.

Op de Hooglandse Kerkgracht 8 bevindt zich BiLpoint, informatiepunt en tevens galerie. Hier is het werk te vinden van de kunstenaars van de aankomende beeldententoonstelling. BiLpoint is geopend dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×