Training Politie resulteert in bekeuringen en arrestaties

De Politie Leiden heeft donderdag 24 maart diverse trainingen gehad om de vakkennis op peil te houden. Voor en na deze trainingen zijn er diverse soorten controles gehouden in het teamgebied van Leiden Centrum/West. Tijdens deze dag, die zowel in de vroege dienst als in de late dienst plaats vond, zijn bijna alle agenten van team Leiden Midden ingezet.

Bij het Centraal Station werd een bromfietscontrole uitgevoerd. Tijdens deze bromfietscontrole werden er diverse bekeuringen uitgeschreven voor zaken zoals overschrijding van de constructiesnelheid en het rijden zonder rijbewijs.

Wiethandel
Bij de coffeeshops in Leiden werden er ook controles gehouden. Deze controles waren gericht op de overlast die een coffeeshop mogelijk met zich mee kan brengen zoals parkeerproblemen en de handel in drugs op straat. Bij een van de coffeeshops werd een meisje aangetroffen dat jonger was dan 18 jaar. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de coffeeshop zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de gemeente.

Controles
In de avond werd er een verkeers- en alcoholcontrole op het Transferium gehouden. Tijdens de controle werd er onder andere een persoon aangetroffen die veroordeeld was en nog DNA moest afstaan. Deze persoon is meegenomen naar het politiebureau. Ook vielen er 2 personen door de mand bij de alcoholcontrole voor het rijden onder invloed en werd er een auto in beslag genomen.

In het centrum van Leiden is de Politie langs deuren gegaan bij mensen die nog een of meerdere openstaande bekeuringen hadden. Hierbij zijn twee mensen meegenomen naar het politiebureau die niet onmiddellijk de bekeuringen konden betalen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×